Lavandula Angustifolia

29,00

Pročitajte više o umirujućim učincima Lavande i brojnim prednostima, način upotrebe i receptima podijeljene u našoj zajednici I’m Immortelle!

Lavandula Angustifolia

Otkrijte Svestranu Moć Lavande!

Eterično ulje Lavande, dobiveno iz biljke Lavandula Angustifolia izvorno s područja Mediterana, svjetski je poznato kao jedno od najsvestranijih ulja. Najpoznatije je po ugodnom mirisu i brojnim terapeutskim svojstvima.

U obliku eteričnog ulja, Lavanda se koristi za liječenje raznih problema zbog svojih umirujućih svojstava: nesanice, razdražljivosti, glavobolja, stresa, anksioznosti i istovremeno djeluje kao dezinficijens i pomaže u zacjeljivanju rana, opekotina, suhog ekcema, ugriza insekata, opeklina od sunca itd.

Naša eterična ulja dolaze iz biljaka koje uzgajamo i beremo na vlastitim poljima te destiliramo parom u našoj destileriji – sve u Hercegovini! Lavanda uspijeva u dobro dreniranom tlu, obilnom suncu i u regijama s suhim ljetima što je čini savršenim dodatkom u obitelji I’m Immortelle.

Što je Lavandula Angustifolia?

Lavandula Angustifolia, poznata kao engleska lavanda ili prava Lavanda, vrsta je cvatuće biljke iz obitelji Lamiaceae. Porijeklom je iz regije Mediterana, ali se uzgaja diljem svijeta zbog svojeg aromatičnog lišća i prekrasnih ljubičastih cvjetova. Cijenjena je zbog umirujućeg mirisa i raznih terapeutskih i ljekovitih svojstava, što je čini popularnim sastojkom u aromaterapiji, biljnoj medicini i kozmetičkim proizvodima. Budući da je jedno od najpopularnijih eteričnih ulja, na tržištu postoji mnoštvo proizvoda. Mi u I’m Immortelle se trudimo uzgajati našu lavandu u najpovoljnijem okruženju kako bismo osigurali najvišu kvalitetu, sadržavajući ljekovita svojstva prave Lavande.

Fizičke Karakteristike Biljke & Eteričnog Ulja

Biljka se karakterizira uskim, aromatičnim listovima i klasićima mirisnih, ljubičasto-plavih cvjetova koji cvatu ljeti.

Eterično ulje Lavande karakterizira slatki, cvjetni i biljni miris, često opisan kao umirujući i opuštajući. Boja eteričnog ulja Lavande može varirati od prozirne do blijedo žute, ovisno o faktorima kao što su specifična vrsta lavande i proces ekstrakcije.

Razlike u Lavandi

Lavandula Angustifolia je ono što mnogi u industriji aromaterapije nazivaju "pravom" Lavandom, iako tehnički sve biljke u rodu Lavandula zapravo jesu prave lavande, ali njihova kvaliteta i ljekovita svojstva ovise o staništu rasta biljke.

Osiguravanje Najviše Kvalitete

Popularnost eteričnog ulja Lavande i njegova svestranost čine ga omiljenim eteričnim uljem u aromaterapiji, njezi kože i holističkom blagostanju. Pri odabiru vašeg eteričnog ulja Lavande važno je uzeti u obzir faktore kao što su geografsko podrijetlo, vrsta i metode ekstrakcije kako biste osigurali najvišu kvalitetu i terapeutske prednosti.

Shopping cart

Pridružite se zajednici I'm Immortelle

Budite prvi da saznate o našim najnovijim vijestima & ekskluzivnim ponudama!

Will be used in accordance with our Privacy Policy

Start typing to see products you are looking for.
Shop
0 items Cart